“תבור אדמה קברנה” הוא יין אדום יבש המיוצר על ידי יקב תבור כחלק מסדרת “אדמה”, שמתמקדת בהדגשת הטרואר והשפעת הקרקעות השונות על אופי היין. יין זה מיוצר מענבי קברנה סוביניון שנבחרים מכרמים מובחרים של היקב, הגדלים באזורים שונים שמעניקים ייחודיות לענבים.
היין מתיישן בחביות עץ אלון, לרוב למשך כ-12 חודשים, מה שמוסיף לו ניחוחות עשירים של עץ קלוי, וניל ושוקולד לצד ניחוחות של פירות יער כהים כמו דובדבנים, שזיפים, ופטל שחור. הוא בעל גוף בינוני עד מלא, עם טאנינים מורגשים וחמיצות מאוזנת שתורמת לרעננות היין.
“תבור אדמה קברנה” מתאים במיוחד לשילוב עם מנות בשר אדום, תבשילים עשירים, או גבינות חצי קשות. זהו יין נגיש ונעים לשתייה, שמומלץ להגישו בטמפרטורה של 16-18 מעלות צלזיוס.