וויסקי ג’וני ווקר בלו לייבל, הבלנד היוקרתי והנחשב ביותר ממשפחת ג’וני ווקר, פאר היצירה של עולם הבלנדים. בעל מרקם קטיפתי ויוקרתי במיוחד, זהו בלנד המעורבב מהוויסקים הנדירים והנחשבים ביותר שהמאלט שבולט בו במיוחד הוא רויאל לוכנגר מיושן, שמעניק לוויסקי מורכבות של מינרלים, דבש, תבלינים ומעט עשן.
רשמי טעימות:
אף: ניחוח עשיר וארומטי, הנשאר עם זאת חלק וקטיפתי. עץ עדין, תבלינים, פירות יבשים, מאפים חמים שיצאו מהתנור, ולימוניות עדינה. בנוסף עשן עץ נקי ונעים שעוטף את הריחות האחרים ומחבר אותם יחדיו.
חך: טעמים מתפרצים בפה, שילוב של דגנים טבולים בדבש, תבלינים שונים, אגוזים, תפוזים, שוקולד, מעט שרי ומינרליות מאזנת.
סיומת: סיומת ארוכה, הטעמים השונים נמשכים ודועכים לאט לאט. פרחוניות, עשן עץ נעים וארומטי, תבלינים מעט מפולפלים ושוב דגנים מתוקים בדבש.
על המזקקה:
במקור נקרא הוויסקי “ווקר’ס קילמרנוק ויסקי” (Walker’s Kilmarnock Whiskey) ויוצר על ידי ג’ון (ג’וני) ווקר, זבן מקומי בעיר איירשייר שבסקוטלנד. הוא נהג למכור את הטובין במכולת הפרטית שהחזיק בבעלותו. למרות זאת, מי שהפך את הוויסקי הביתי של ווקר לנפוץ כל כך היו בנו, אלכסנדר, ונכדו – אלכסנדר ווקר השני. ווקר עצמו הלך לעולמו ב-1857, אך מורשתו – בצורת המשקה הסקוטי המסורתי והמפורסם שרירה וקיימת. גם היום מיוצר הוויסקי בקילמרנוק, אך כיום המבשלה כוללת מפעל גדול הסמוך לתחנת הרכבת העירונית. משרדי ההנהלה של החברה ממוקמים לא הרחק משם, במבשלה המקורית של ג’וני ווקר עצמו, בפינת הרחובות סטראנד (Strand) וג’ון פיני (Finnie). עד 1860, החוק בסקוטלנד לא אפשר ערבוב של לתת עם דגנים אחרים. רק ב-1865 החל בנו אלכסנדר לייצר את הוויסקי המעורבב (Blended) הראשון שלהם – ווקר’ס אולד היילנד (Walker’s Old Highland), שלימים נקרא ג’וני ווקר וייט לייבל. (לבן) מאוחר יותר יצאו ה-Special Old Highland (מיוחד – לימים Red Label) וה-Extra Special Old Highland (מיוחד מאוד – לימים Black Label). נכדיו של ג’וני ווקר, ג’ורג’ ואלכסנדר השני, העניקו לוויסקי שמות לפי צבעים בשנים 1906-1909 ושנים ספורות מאוחר יותר הפסיקו את ייצורו של ה-White Label משיקולים כלכליים. בשנת 1932 נוסף ה-סווינג לפס הייצור. החברה מוכרת למעלה מ-120 מיליון בקבוקי ויסקי בעולם בכל שנה, בכ-200 מדינות והויסקי שלה נחשב לוויסקי בעל התפוצה הרחבה ביותר בעולם.